onsdag 5 september 2007

Innan rättsstaten kollapsar

På några timmar, denna onsdag så händer allt på en gång. Det är overkligt. Jag ser efter järtecken, men himlen är oskyldigt blå. Är det kanske Viiks Mohammed-hund jag kan se i ett litet pudelmoln? Dagen börjar med terroristnyheter från Danmark och Tyskland ackompanjerat av Jan Guillou i alla TV-soffor. Nästan profetiskt talar han om att allt redan står i hans bok. Han gör jämförelser med häxjakten på 1600-talet och menar att dagens terrorjakt och dess undantagslagar kan leda till inbördeskrig!

Huga! Vid lunch avgår vår försvarsminister. Mikael Odenberg får inte ihop ekonomi och säkerhetspolitik i den kraftigt minskade försvarsbudgeten. Det är dödskyssen från Anders Borg som Odenberg inte tar emot. Det samarbete som han under sitt första år börjat bygga på multilateral nivå kommer inte alls att gå att genomföra på det sätt han planerat. I förlängningen upplever nog Odenberg sig både överkörd och negligerad av sina egna. På ett schangtilt sätt tackar han ändå för den underbara tid han haft tillsammans med partikamrater och lämnar samtidigt alla riksdagsuppdrag. Visst undrar man om det inte finns någon djupare orsak till att han lämnar allt riksdagsarbete? Det kan väl inte bara vara att gå ned de 30 kilo han lagt på sig?

Polisprofessorn Leif GW Persson får också en känga denna dag. Han verkar inte ha skött sitt jobb de senaste 10 åren utan har bara skrivit kriminalromaner. Hur går det då med utvecklingen av polisens terrorberedskap?

Nämen titta här en som verkligen tagit främlingsfientligheten på allvar. En rekorderlig rektor förbjuder sina elever att bära Sveriges landslagtröja inför skolfotograferingen. Fast jag kan inte begripa vad det har med främlingsfientlighet att göra?! Är det Jan Guillou som redan sett hur hetsjakten genomsyrar alla samhällsskikt?

Nej nu är det dags att i sann kristdemokratisk anda ta tag i fundamentet. Göran Hägglund hälsar mig denna märkliga dag att vårdnadsbidraget blir verklighet den 1 juli 2008. Hurra det tror jag på. År 2010 vinner vi valet och vårdnadsbidraget utökas.

Inga kommentarer: