fredag 7 september 2007

Det är väl inte första april än?

Vinnare och förlorare i Vårdval Stockholm. Inte ett jota kan stämma! De slutsatser som går att utläsa av artiklarna från SvD är inte i närheten av kristdemokratiska värderingar. Hemlig rapport? Den kan inte vara så hemlig längre. Var finns den? Vem står bakom den? Är detta i grunden en socialdemokratisk PR-artikel?

Vem rycker först ut till försvar av Vårdval Stockholm?

...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant reaktion! Du är kristdemokrat, eller hur?

Har du noterat att det börja bli rätt vanligt med socialdemokratiska PR-artiklar i SvD numera? På nyhetsplats också, dessutom. :-) Hur kan det komma det sig?

Skämt o sido, det vore bra med ett uppvaknande från er sida. Det kan inte vara nyttigt för kristdemokraterna att regera tillsammans med de blå ..... Det är många mänskliga värden som står på spel och som kontrasterar mot exempelvis en levande tro, anser jag.

Anonym sa...

Hm, du fiskar på lite djupt vatten.
"...vara troende och moderat". "...levande tro".

Du försöker visst säga att kristdemokraten passar bättre ihop med sossen. Men friskolor vill ni ni inte ha och det vill jag, gärna med kristen profil.

Fast du verkar inte vara en helt renlärd sosse enligt partiledningens måttstock. Så vad står du för - mer än vad din CV visar?

Vänligen Rolf

Anonym sa...

"Du försöker visst säga att kristdemokraten passar bättre ihop med sossen."

Tja, kanske har jag fel.

Men bevisar inte det att jag ändå har ett gott hopp om er kristdemokrater?
Fast ska jag vara riktigt analytisk så tror jag dock att jag inte får med mig det övriga partiet som helst av allt vill slippa se kvinnan åter hemma vid spisen, samt som önskar sig väl fungerande förskolor. ;-)

Vad gäller skolans utveckling finns det i partiet idag en acceptans för fristående skolor med värdegrunder som rimmar väl med samhället i övrigt, typ ”skolan mitt i byn”. Isolationism kommer att motarbetas och därför tror jag på svårigheter för de religiösa fristående skolorna i framtiden.

Vi arbetar hårt på att omvärdera vår syn på skolan för närvarande. Eller jag kanske skulle vilja säga uppdatera och modernisera. Vad vi kommer fram till återstår att se men det har föga likhet med skolliberalernas agenda eller majorens repressiva och auktoritära syn på skolan.

Vari ser du skillnaden i min kontra partiledningens linje? Det skulle vara intressant att få reda på. Om inte annat så för min självbild ......

Har du klurat ut hur det ligger till med Vårdval Stockholm ännu?

Anonym sa...

Här ser jag t.ex. skillnaden:

"Inför totalt stopp för nya religiösa friskolor"
från DN Debatt 2005-10-31:
"Den socialdemokratiska partistyrelsen yrkar inte bifall till de motioner som vill stoppa religiösa friskolor. Den vill göra det svårare att starta friskolor över huvud taget."

I gårdagens Argument i SVT var tonläget likartat.

Det är mer än en nyansskillnad mellan dig och de tongångar jag hör från socialdemokrater i allmänhet.

...

Klurat lite till har jag... "DE KAN JU ÄTA WIENERBRÖD"